OM HÖGLANDETS KOMPRESSORSERVICE

En partner att lita på

”Min ambition är att utveckla verksamheten med fler medarbetare och öka vår kunskap inom specifika områden för att kunna möta industrins förändrade behov” Malin Annerhult, VD

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, ange din e-postadress i fältet!

1979 Företaget startas av Lars Davidsson

1989 Vi växer med fler medarbetare

1992 Andra generationen går in i familjeföretaget

2015 Malin Annerhult utses till VD

2017 Vi bygger nya lokaler

2019 Malin Annerhult övertar ägarskapet

Här kan du bläddra i vår broschyr.

Höglandets Kompressorservice AB

Det började med Lars Davidsson, en nedlagd verksamhet och modet att ta steget.

 

Året var 1978 när Lars blev av med jobbet. Företaget där han arbetade som servicechef inom lufthantering – tryckluft, ventilation och spånfilteranläggningar – lades ned när konjunkturen vek och efterfrågan minskade.

Med den erfarenheten i ryggen och viljan att bli självförsörjande, istället för arbetssökande, föddes Höglandets Kompressorservice.

Med lager i radhusets garage och kontoret i förrådsrummet innanför tvättstugan började resan. En resa som 45 år senare inte slutat men som nu ser lite annorlunda ut.  Idag drivs verksamheten av mig, Malin Annerhult, dotter till Lars. Jag hoppade på tåget 1992 och har varit verksam i företaget sedan dess. När generationsskiftet blev aktuellt 2015 fick jag chansen att, som andra generation, axla ansvaret men också möjligheten att driva det vidare.Basen är stabil och trygg och med åren har vi utvecklats från att vara ett renodlat serviceföretag till att vara ett kunskapsföretag. Min ambition är att utveckla verksamheten med fler medarbetare och öka vår expertis inom specifika områden för att kunna möta industrins förändrade behov.

Skillnader i bakgrund till trots, så är kärnan och drivkraften fortfarande densamma, nämligen viljan att hjälpa kunder till en bekymmersfri tillvaro, känna in och jobba proaktivt men också, så klart, att ställa upp när det behövs. Vara någon att lita på helt enkelt.

Kunskapen har byggts på under åren och trots att vi idag ”bara” är 7 till antalet så har vi tillsammans mer än 100 års samlad kompetens. Långsiktiga relationer är ledordet, inte bara med våra kunder utan också med våra medarbetare.

2017 byggde vi fastigheten som rymmer verksamheten idag. Den är skapad ur tankar om gemensamma utrymmen där man både ska känna trivsel och hemkänsla. Vi tillbringar stor del av vår tid på arbetsplatsen och det är viktigt att alla trivs. Medarbetarna utgör grunden och har stor del i vår utveckling och framgång de senaste åren.

Välkommen till oss!

Malin Annerhult

VD

Hallå där!

Johan Ennerfelt

VD för Mekan & Modell i Alvesta och kund till Höglandets Kompressorservice sedan 2015.

Vad är ni kända för?
”Vi hjälper industrin att forma sina produkter på ett enkelt sätt. Vi tar fram formverktyg för olika typer av processer för plastformning och metallgjutning. Vi har ett 30-tal kunder och våra relationer präglas av ett långsiktigt samarbete och nära dialog. Vi känner våra kunder väl och vet hur de vill ha sina verktyg. Det är vår styrka! Vi försöker också  hålla en hög servicenivå och är snabba både vad gäller förfrågningar och ledtider.”

Hur viktig är tryckluften i er verksamhet?
”Vi är helt och hållet beroende av tryckluften. Den är lika viktig som elförsörjningen. Om tryckluften stannar så fungerar inte produktionen. Våra bearbetningsmaskiner behöver tryckluft och arbetar med tryckluftsdrivna moment i vissa delar. Tryckluften används också för att blåsa rent verktygen och för att driva en del handverktyg.”

Vad förväntar ni er som kund till Kompressorservice?
”Vi förlitar oss på att de håller ordning på våra kompressorer så att de blir servade med jämna intervaller. Skulle vi sedan råka ut för bekymmer så vill vi ha snabb återkoppling och hjälp – det är livsviktigt för oss. Om det som inte bör hända ändå händer vill vi ha god service, och det upplever vi att vi får av Kompressorservice. Även om vi är ett litet företag vill vi känna att vi är en tillräckligt intressant kund och att man rycker ut för att hjälpa oss oavsett dag eller tid. Vi är måna om att ha goda relationer med våra leverantörer. Även om vi inte är den största kunden så kanske vi kan vara den bästa!”

Samarbete över 40 år

”Vi och Höglandets Kompressorservice har samarbetat sedan starten här i slutet på 70-talet. På den tiden hette vi ASEA Kabel som blev ABB Kabel och senare Draka Kabel, som idag är en av världens största aktör inom kabeltillverkning inom Prysmian Group. Vår främsta verksamhet är traditionella installationskablar till avancerade kabellösningar för industri, energiförsörjning och telecom, säger Lars Schön.

I vår anläggning i Nässjö tillverkar vi 18 000 ton kabel per år dygnet runt året om. En förutsättning är då att produktionen löper jämt, utan avbrott och där spelar våra kompressorer en viktig roll.

Höglandets Kompressorservice bidrar med sitt kunnande för att se till att de fungerar som de ska, dag ut och dag in, dels genom löpande underhåll men också genom akut service om så skulle behövas.

När vi har haft behov har vi också köpt läcksökningstjänster och kompletterande utrustning av dem.

Att vi är nöjda vittnar väl det långa samarbetet om. De är snabba, rycker ut när vi behöver dem och gör ett bra arbete med både akuta åtgärder och löpande underhåll, avslutar Lars.”

Lars Schön, fastighets- och underhållschef på Prysmian Groups anläggning i Nässjö.